Είστε εδώ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣ Κ.ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

 

Κύριο

Πρόεδρο της Ολομέλειας των  Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο

 

Αθήνα

 

 

Αγαπητέ μου κ. Πρόεδρε,

 

Με την συνημμένη από 4.5.2011 Εισήγησή μου προσπάθησα να  θέσω μερικούς προβληματισμούς μου πάνω στο μεγαλύτερο θέμα που αφορά κάθε συνάδελφό μας δηλαδή την υγεία.

Με την ωσαύτως συνημμένη από 17.8.2011 επιστολή μου προσπάθησα να εισφέρω  μερικές σκέψεις πάνω  στα φλέγοντα προβλήματα του ΕΤΑΑ και ειδικότερα για τις ασφαλιστικές εισφορές  και την  υποχρέωση καταβολής της σύνταξης.

Με την επίσης συνημμένη από 26.9.2011 επιστολή μου προσπάθησα να υπενθυμίσω  τα προβλήματα των Τομέων Υγείας  και των ασφαλιστικών μας υποχρεώσεων .

Τέλος με την πρόσφατη από 17.11.2011 επιστολή μου και αυτή συνημμένη  θέλησα να σας  απασχολήσω  με ερωτήματα που προέκυψαν γύρω από την εφαρμογή  του  ν. 3919/2011  ,γύρω από  τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ και την επένδυση αυτών  σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, γύρω  από την εφαρμογή του νόμου 3863/2010 με τον οποίο προβλέπεται ότι από 1/1/2015 το Ταμείο μας δε θα λαμβάνει καμία κρατική χρηματοδότηση για την βασική σύνταξη και πως  αντιμετωπίζει  το Προεδρείο του ΕΤΑΑ  το  πρόβλημα  «του κουρέματος» των ομολόγων και του τρόπου αντιμετώπισης των απωλειών τους από την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου .

Την ίδια ημέρα δηλαδή 17.11.2011 ο ακούραστος  και λίαν συνεπής  συνάδελφος κ. Γιάννης Γουσέτης ,ο οποίος είχε σχολιάσει εγγράφως την αρχική μου από 4.5.2011 εισήγησή μου , απέστειλε το από  10.11.2011 έγγραφό του στην προ τελευταία παράγραφο αναφέρει επί  λέξει «Αρκετά έχει υποβαθμισθεί η σοβαρότητα του ζητήματος αυτού, τόσο από την ηγεσία των Δικηγορικών Συλλόγων, όσο και από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις».

 

Αγαπητέ  κ. Πρόεδρε

 

Οι Δικηγόροι  έχουν συνειδητοποιήσει  τον κίνδυνο που απειλεί τον κλάδο μας  και βλέπουν μέρα με τη μέρα οι δυνάμεις της αγοράς (της τρόικας ,όπως θέλετε ονομάστε  αυτές) να στρέφονται ξεκάθαρα εναντίον της οντότητάς μας ,του λειτουργήματός μας, του επαγγέλματός μας και του δικαιώματός μας στη ζωή.

 

Οι Δικηγόροι   αντιδρούν επί καθημερινής βάσεως  σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης βασικών Συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών ,γεγονός που αποδεικνύεται από τις αλλεπάλληλες προσφυγές και αιτήσεις ακυρώσεως που κατέθεσαν και συζήτησαν στο ΣΤΕ .

 

Οι  Δικηγόροι ως υπεύθυνοι πολίτες και με σεβασμό στους νόμους αξιώνουν  τη απόλυτη εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων από όλους τους υπεύθυνους ,ώστε να προκύψει  μια καλύτερα  οργανωμένη έννομη τάξη.

 

Στο πλαίσιο αυτό , αισθάνομαι την υποχρέωση να ζητήσω από εσάς την  άμεση σύγκληση της Ολομέλειας ,προκειμένου να υπάρξει διεξοδική ενημέρωση για τα παραπάνω θέματα , καθώς και λήψη τυχόν αναγκαίων για την αντιμετώπισή τους αποφάσεων .

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 

Αναστάσιος  Απολ. Βολιώτης

         Πρόεδρος   ΔΣΒ

 

Βόλος 22.11.2011

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : κ.Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος